Kultúraház felújítás

„A helyi közösségi élet központja, a kultúrház energetikai felújítása”

 

A kedvezményezett neve: Magyarszerdahely Község Önkormányzata
A projekt címe: A helyi közösségi élet központja, a kultúrház energetikai felújítása 
A szerződött támogatás összege: 18 662 970 Ft
A támogatás mértéke: 100%
A projektazonosító száma: 3285198437

A projekt tartalmának bemutatása:
Magyarszerdahely Község Önkormányzata Magyar Falu Program keretében 2021-ben meghirdetett Önkormányzati tulajdonban lévő ingatlanok fejlesztése – 2021 című, MFP-ÖTIK/2021 kódszámú pályázati kiírásra, 2021.05.16-án benyújtott, 3285198437 iratazonosító számon nyilvántartott pályázata 18 662 970 Ft 100%-os, vissza nem térítendő támogatásban részesült. 

A megvalósítás helyszín: 8776 Magyarszerdahely, Petőfi Sándor utca 4. hrsz:41

A fejlesztés célja: A meglévő önkormányzati integrált közösségi tér épületének felújítását hajtottuk végre.

A Magyar Falu Program támogatásának köszönhetően a projektben a felújítással érintett épület festése, mázolása és kazáncseréje valósulhatott meg.  A régi és gazdaságtalan gázkazánt új zárt égésterű fali kazánra cseréltük. Az ingatlan elhasználódott udvari és utcai kerítésrészei cseréjét valósítottuk meg, továbbá az épület déli tetőfelületére napelemeket helyeztünk el. Az épület külső áramvételi lehetőség kiépítését is megoldottuk, amely a szabadtéri rendezvények szervezését és lebonyolítását könnyíti meg. 

A Magyar Falu Program átfogó céljait teljesítettük a fejlesztés révén, mivel növekszik a nemzeti és a helyi identitás, hiszen a felújított közösségi térben hagyományosan évről évre megrendezésre kerülő programokon immár még többen élvezhetik. 

Az energetikai beavatkozások eredményeként 2,5-3 tonna/év értékkel csökken a CO2 kibocsátás, ezzel együtt az önkormányzat energetikai költsége is. 

Köszönjük a Magyar Állam támogatását! 

Marczin György polgármester 

Megszakítás