Az önkormányzati rendezvények feltételeinek javítása eszközbeszerzéssel

Magyarszerdahely Község Önkormányzata a Vidékfejlesztési Program keretén belül az Innovatív Dél-Zala Vidékfejlesztési Egyesület működési területére meghirdetett, VP6-19.2.1.- 46-5.1-22 kódszámú, Innovatív Dél-Zala Vidékfejlesztési Egyesület – Közösségi tevékenységek erősítése eszközbeszerzés támogatásával című felhívásra támogatási kérelmet nyújtott be.

„Az önkormányzati rendezvények feltételeinek javítása eszközbeszerzéssel” című projektötlet pozitív elbírálásban és támogatásban részesült. A 3389470583 projekt azonosítóval rendelkező elképzelés a 90%-os intenzitású támogatásnak köszönhetően 7 093 457 Ft állami és európai uniós támogatásban részesült. A projekt teljes költsége 7 881 619 Ft, melynek megvalósításához az önkormányzat 788 162 Ft önerőt társít.

A vissza nem térítendő támogatás összege 7 093 457 Ft, amelyet a pályázó a turisztikai potenciáljának fejlesztésére, illetve rendezvényturisztikai fejlesztések megvalósítására, a projekt előkészítés és a projekt menedzsmentre, valamint a projekttel kapcsolatos kötelezően előírt nyilvánosság, és marketing – kommunikációs szolgáltatások költségei megvalósítására fordít.

A beszerzett új eszközök: 1 db Power Dynamics Deck750 színpad és tartozékainak (lábak, rögzítők és lépcső) továbbá 1 db professzionális rendezvénysátor

Az uniós és állami támogatásból történt eszközbeszerzésnek köszönhetően a településen rendszeresen megrendezett, a turisztikai pajta és a Mesepark környékén tartott rendezvények költségei csökkennek a színpad és a sátorbérlés költségeivel. A hagyományosan megrendezésre kerülő és az újonnan tervezett rendezvények nemcsak a helybéliek örömét és a közösség összekovácsolódását szolgálják, de a fejlesztésnek köszönhetően magasabb színvonal miatt a község turisztikai vonzerejét is növeli.

Az uniós és állami támogatás által megvalósult eszközbeszerzés számszerűsíthető eredményei:

A településre látogató turisták számának növekedését várható. A rendezvényturisztikai fejlesztésnek köszönhetően a TELE-KA-LAND Mesepark, a Szent Orbán kilátó, a Szent Kristóf pihenő, az 5 Postakocsi turisztikai pajta infrastruktúrájával együtt, valamint a magyarszerdahelyi helyi termelők és turisztikai szolgáltatókkal együtt már lényeges vonzerőt jelentenek. A megnövekvő számú rendezvények által növekedni fog a település turisztikai potenciálja, a programok bekerülnek az országos rendezvény naptárakba.  Az ide érkező turistáknak köszönhetően növekednek a települési adóbevételei, megnő a vendégéjszakák száma, a látogatók helyben költése eredményeként a helyi vállalkozói bevételek növekedni fognak. Megnő a község megtartó ereje, javulnak a vállalkozás alapítás feltételei, különösen a helyi termék előállítók körében. Az eszközbeszerzés további rendezvényeket generál, mert ezzel a beszerzéssel a helyszín kiválóan alkalmas több száz fős rendezvények lebonyolítására. A település turisztikai vonzerejének növekedése által nő a település megtartó ereje és a helyiek összetartozás érzése.

KÖSZÖNJÜK A MAGYAR ÁLLAM ÉS AZ EURÓPAI UNIÓ TÁMOGATÁSÁT!

Marczin György polgármester  

A ZAOL.HU weboldalon megjelent cikk ide kattintva olvasható!

Megszakítás