SI-HU turisztikai pajta

A Szlovénia- Magyarország (SI-HU) Határon Átnyúló Együttműködési Program 2007-2013.
5 Postakocsi című innovatív turisztikai fejlesztési program 2011. 10. 01-jén indult, amelyben Önkormányzatunk, mint partner vesz részt.
E projekt keretei között épült a kilátó és a pihenő a zártkertben (hegyen).
Kerkaszentkirály önkormányzata, amely szintén projekt partner, pénzügyi, és engedélyezési okok miatt nem tudta megvalósítani a területén tervezett turisztikai pajta létesítményt.
A rendelkezésre álló forrásból nem találtak kivitelezőt a beruházáshoz. Ennek eredményeként Kerkaszentkirály Önkormányzata lemondott a turisztikai pajta megépítéséről.
Önkormányzatunk kifejezte előzetes érdeklődését –Dobronak és Nagyrécse települések mellett – a pajta megépítése iránt, amely a fejlesztési terveinkhez illeszkedik.
Az épület funkciója szerint az aktív turisztika egyik célállomása lehet, jól kiegészíti a pihenő és a kilátó létesítményeket. A partnerek közül Magyarszerdahely Község Önkormányzata kapta meg a turisztikai pajta megépítésének lehetőségét, de az előzetes költségbecslések szerint a rendelkezésre álló forrást ki kellett egészíteni.
Az eredeti 55 000 euróhoz az ellenőrző hatóság további 10 000 eurót hagyott jóvá, valamint a korábbi elszámolások következtében 2 000 euró fel nem használt összeg szintén a pajta építésére fordítható.
Így összesen a turisztikai pajta építésére 67 000 eurót kaptunk. A kivitelező a közbeszerzés eredményeként a Profi 2007 KFT, amely októberre vállalta a munka befejezését.
Az épület rendeltetése tervezési programban megfogalmazott közösségi épület tároló-kiszolgáló helyiségekkel, teakonyhával és vizes blokkal. Az épület fűtetlen kialakítású. Összes alapterület 260 m2.
Kiválóan alkalmas kora tavasztól- késő őszig, fedett területet igénylő rendezvények lebonyolítására is.

SI-HU_pajta
További képek az épülő turisztikai pajtáról ITT tekinthetők meg!

Megszakítás