IKSZT bemutatása

 Magyarszerdahely Község Önkormányzata 2008-ban pályázatot nyújtott be a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium által, az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program keretében, a gazdaság és a vidéki lakosság számára nyújtott alapszolgáltatásokkal kapcsolódóan meghirdetett „Integrált Közösségi Szolgáltató Tér (IKSZT)” cím elnyerésére. A pályázat lényege az volt, hogy olyan közösségi teret kell kialakítani, amiben a község életében fontos helyiségeket lehet elhelyezni.

A pályázat pozitív elbírálást nyert, így 2011 nyarán megkezdődtek a munkálatok a régi iskola épületén. Az építkezés 2012 januárjában fejeződött be, így februárban már megkezdhette működését is, majd március 2-án ünnepélyes keretek között adták át az épületet.

Az IKSZT feladata, hogy változatos információs és közösségi szolgáltatásokat nyújtson a településen élőknek. Egyik legfontosabb funkciója, hogy kiszolgálja a fiatalokat, elsősorban közösségi programok szervezésével, de helyet ad más jellegű rendezvényeknek is. Segíti a helyi lakosok és vállalkozások információhoz jutását, internetes hozzáférést biztosít sokrétű tájékozódáshoz.

Településünkön nagyon fontos a kulturális élet fellendítése, a közösségi élet megszervezése. Ahhoz, hogy a fiataljainkat itt tudjuk tartani, biztosítanunk kell számukra egy olyan helyet, ahol lehetőségük van a szabadidő hasznos eltöltésére, a muzeális emlékek bemutatására.

Szolgáltatások:

  • Közösségi programok
  • Ifjúsági programok és információszolgáltatás
  • Kulturális rendezvények
  • Szabadidős programok
  • e-Magyarország Pont
  • Könyvtári,- mozgókönyvtári feladatok ellátása
  • Klubfoglalkozások
  • Civil szervezetek programjai

Nyitva tartás:

Vasárnap: szabadnap
Hétfő: szabadnap
Kedd: 10.00 – 13.00 óráig
Szerda: 14.30 – 19.30 óráig
Csütörtök: 10.00 – 15.00 óráig
Péntek: 14.00 – 19.00 óráig
Szombat: 14.00 – 19.00 óráig

Munkatársak:

Musztács Sass Lilla – közművelődési asszisztens

Elérhetőségek:

IKSZT Magyarszerdahely Petőfi út 4.  8776

e-mail: iksztmszh@gmail.com

Programjainkról képeket a képgalériában tekinthetnek meg.